Ekipa

NEVA ROBNIK ČUČEK

“Kdo sem” ni naključno vprašanje. Prav to se vprašam vsakič, ko situacija zahteva, da povem ali zapišem nekaj o sebi. Sem Neva. Sem ustanoviteljica Sensual Studia. In sem ženska, ki ne glede na to, v kakšnem stanju je svet, v kakšnem stanju so odnosi in v kakšnem stanju smo mi sami, verjamem, da smo na pravi poti.

Moje “zbujanje” se je začelo zelo zgodaj – tam nekje pri 15., ko sem prvič slišala, da sem za svoje življenje in srečo odgovorna sama. In še traja. Zadnjih nekaj let sem kot del svojega vseživljenjskega učenja, intenzivno posvetila raziskovanju človeškega načina delovanja – predvsem me je zanimal vidik nas žensk. Prek številnih mentorjev, učiteljev in sodelavcev sem začela spoznavati, da sta človeško fizično telo in naše počutje nerazdružljivo povezana. Ne le to – lahko rečemo, da je to eno in isto. Na tem razumevanju sem ustvarila studio, v katerem ženske vadbo izvajamo na tak način, da skozi trening ozaveščamo fizično-emocionalne povezave. Skozi vadbo se zato dogajajo fizične, pa tudi emocionalne transformacije, kar je za nas ženske, ki smo po svoji naravi čuteča bitja, izjemnega pomena.

SENZUALNA MEDITACIJA je program, ki bi ga morala v svoje življenje spustiti čisto vsaka ženska. V to sem prepričana. Zato moje delo ni le delo. Je misija za katero živim.

Formalna izobrazba:
  • FDV, Univerza v Ljubljani (uni. dipl. komunikolog)
  • Oklahoma State University, ZDA
  • London School of Public Relations
  • Kaplan International College Oxford, VB
  • Kaplan International College Bournemouth, VB
  • Enforex Alicante, Španija​
Osebnostna rast:
Reference:

“Neva se već tri godine educira na području kineziološko psiholoških transformacija u našem edukacijskom centru. Ona inspirira svojom strasti, ljubavi i predanosti prema onome što radi. Obzirom na njezine sposobnosti i postignuća sigurna sam da će njezin meditacijski centar biti jedinstveno mjesto u kojem će svaka žena dublje upoznati sebe te pomaknuti vlastite fizičke i emocionalne granice. Vjerujem da ćemo još dugo pomicati Nevine, ali time i vaše osobne granice.”

Ana Kuhanec Brašnović, magistar kineziologije

BARBARA SABOLEK

Kdo sem jaz?

Srečna, svobodna, zaljubljena v življenje, so besede, ki jih slišim, ko pomislim nase. Sem ženska, ki rada uživa in živi življenje v trenutku. Včasih sem dominantna, včasih pasivna, včasih močna, spet drugič nežna. Vedno pa se trudim biti zvesta sama sebi. Smisel svojega življenja vidim v inspiraciji drugih, da zaživijo življenje v miru, svobodi. To je navsezadnje smisel naših življenj.

Otroštvo polno izzivov me je pripeljalo do hvaležnosti za vse kar sem in kar imam danes. Prek različnih tehnik meditacije, tako telesne in energijske, ter Reikija, sem hodila po svoji poti duhovnosti, ki jo je senzualna vadba dopolnila na najlepši in najbolj kvaliteten način, ki si ga sploh lahko zamislim. Senzualnost je zame nekaj, kar se skriva v vsaki ženski, tako v dominantni kot v nežni. Senzualnost je odnos do sebe. In moja želja je, da v Sensual Studiu popeljemo vsako žensko do tega neverjetnega občutka svobode in ljubezni do sebe.

TAJA KARNER

Taja o sebi.

Zase bi rekla predvsem to, da sem ženska, ki v vseh stvareh išče globino. Že od majhnega me zanima kako deluje naš svet in za razliko od marsikoga, sem se težko zadovoljila s površinskimi odgovori. To me je sililo k učenju in spoznavanju delovanja našega telesa, ki je sprva bilo usmerjeno samo v znanost. S časoma so me zdravstvene težave in močna želja po ozdravitvi, popeljale tudi na duhovno pot. Ugotovila sem, da tudi če na papirju narediš vse kar je potrebno za zdravje telesa, ne moreš doseči željenega učinka v kolikor ne poskrbiš tudi za svoje emocionalno zdravje. Za pridobitev slednjega, pa sem potrebovala predvsem izkušnjo s tujino. Želja po raziskovanju sveta se je prelevila v 5 let življenja v 4 različnih državah, kjer sem si nabirala izkušnje in pomagala ljudem pri osebnostni rasti.

Ko sem se vrnila v Slovenijo, pa sem z Nevino in Barbarino pomočjo ugotovila, da največ narediš za svoje telo takrat, ko si ga dovoliš čutit. Sensualna vadba je vame vlila občutek, da ne glede na to kje sem, je telo moj dom, ki mu lahko zaupam in se v njem počutim udobno in varno. Kot instruktorica sensualnega plesa si želim predvsem to, da svojim vadečim ponudim varen prostor, kjer se lahko odprejo za čustva in poglobijo vase. Verjamem, da bomo s skupnimi močni odkrile nove dele sebe in v njih našle svojevrstno svobodo.